Öncelikle Merhaba Arkadaşlar. Şimdi Size Burda Detaylı Bir Şekilde Unreal3.2.x Versiyonlarını Kurmayı Öğreteceğim. Ben Örnek Olarak UnrealIRCd'nin Şuan Ki Son Versiyonu Olan Unreal3.2.6 Versiyonunu Kurdum. Fakat UnrealIRCd'lerin Tüm Sürümlerinin Kurulumları Aynı Olduğu İçin Benim Kurduğum Şekilde Unrealin Diğer Versiyonlarınıda Kurabilirsiniz. Şimdi İlk Önce Puttyden Hesabımıza Giriş Yapıyoruz. Putty Download Şimdi Unreal3.2.6'yı Hesabımıza Çekeceğiz. Kod:
wget http://sophar.yazalemi.com/depo/Unreal3.2.6.tar.tar
Şimdi Hesabımıza Çektiğimiz Bu Sıkıştırılmış Unreal3.2.6 Dosyasını Açıyoruz. Kod:
tar zxvf Unreal3.2.6.tar.tar
Sıkıştırılmış Halde Hesabımıza Çektiğimiz Unreal3.2.6.tar.tar Dosyasını Açmış Olduk. Hesabımızda Unreal3.2 İsimli Bir Klasör Oluştu. Bu Klasör Sıkıştırılmış Dosyayı Açtıktan Sonra Otomatik Oluşur. Şimdi Bu Klasörün İçine Girip Kuruluma Başlıyoruz.
Şimdi Karşımıza UnrealIRCd'nin Bu Versiyonunda Ne Gibi Değişiklikler Yaptığı Yazılmaktadır. Bu Kısmı Enter'e Basarak Geçebilirsiniz. Entere Bastıktan Sonra Alt Tarafta Da Zaten Görürsünüz --More-- (60%) vb. Şekilde Yazılar Değişecek. Tamamı Bittiği Zaman Kuruluma Devam Ediyoruz.
Bu Bölümleri Enter Diyerek Geçiyoruz. Kod:
Do you want to enable prefixes for chanadmin and chanowner?
This will give +a the & prefix and ~ for +q (just like +o is @)
Supported by the major clients (mIRC, xchat, epic, eggdrop, Klient,
PJIRC, irssi, CGI:IRC, etc.)
This feature should be enabled/disabled network-wide.
[Yes] ->
Karşımıza Böyle Bir Soru Gelicek. Eğer Kanallarınızda Aopların "@" Sopların "&" Founderlerin "~" Şeklinde Gözükmesini İstiyorsanız Buraya Yes Diyebilirsiniz. Geriye Kalan Bölümleride Entere Basarak Geçiyorsunuz.
Geriye Kalan Yerleri Entere Basarak Geçtikten Sonra Karşımıza Yukarıdaki Gibi Bir Görüntü Gelicek. Sırada Make Çekmek Var. Uygulanacak Komut:
Make İşleminden Sonra Karşınıza Böyle Bir Görüntü Gelicek. Buda Kurulumun Başarı İle Bittiğini Gösteriyor. Şimdi Yapmanız Gereken unrealircd.conf Dosyasını Ftpden Unreal3.2 Dizinine Atmak Yada Puttyden pico -w unrealircd.conf Yazarak Dosyayı Oluşturmak. unrealircd.conf Download Bu Dosyayı Kendimize Göre Düzenleyip Ftpden Unreal3.2 Dizini İçine Attıktan Sonra Puttyden Şu Komutu Yazıyoruz.
Unrealimiz Başarı Ile Kurulmuştur. Umarım Açıklayıcı Bir Şekilde Anlatım Yapabilmişimdir. Saygılarımla...