NETForumlari.Com - Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu  

Geri git   NETForumlari.Com - Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu > NF - Haber ve Magazin > Güncel Haberler

Etiketlenen üyelerin listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 2 Post By Smyrna
  • 1 Post By Smyrna

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2023, 17:35   #1
 
Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 27 Ekim 2023
Üye No: 59
Mesajlar: 1.762
Nerden: İZMİR
Meslek: Senin işin yok mu?
Aldığı Beğeni: 527
Beğendikleri: 561
@Smyrna
Standart Hamsi ve istavriti yıllarca yanlış tüketmişiz! Omega-3 miktarını 5'e katlayan yöntem

Özellikle kış aylarında balık severlerin en çok sevdiği lezzetlerden birisidir hamsi… Ancak hamsiyi neredeyse hepimiz yanlış tüketiyormuşuz. Hamsinin faydalarından yararlanabilmek için hamsi balığını doğru pişirmek ve tüketmek çok önemli.

Hamsi tavasından buğulamasına her şekilde afiyetle yediğimiz hamsi balığını hepimiz yanlış tüketiyormuşuz. Farklı farklı şekillerde tüketilen hamsi balığının daha önce duymadığınız püf noktalarından bahsedeceğiz.



Redworm ve Caitlyn bunu beğendi.
__________________
👑
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ekim 2023, 17:38   #2
 
Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 27 Ekim 2023
Üye No: 59
Mesajlar: 1.762
Nerden: İZMİR
Meslek: Senin işin yok mu?
Aldığı Beğeni: 527
Beğendikleri: 561
@Smyrna
Standart

Uzmanlar hamsi, istavrit gibi küçük balıkları kılçıkları ile yemeyi tavsiye ediyor. Çoğumuz ızgara ve buğulamasını yaparken hamsiyi kılçıklarından temizler ve aslında epeyce zaman harcarız.

Biliyorsunuz ki balık Omega-3 bakımından oldukça zengin bir besindir. Kılçığı ise de kalsiyum ve fosfor mineralleri ile zengindir. Balık kılçığının bünyesinde bulunan bu iki önemli mineral kemiklerin güçlenmesini sağlar.
Aynı zamanda kemiklerin dayanıklılığını arttırır. Kemik erimesi gibi sorunların önüne geçer. Bu yüzden kemik hastalıkları ile sıkıntılar yaşayan hastalar için balık etinin kılçıkla beraber tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Tabii ki her balık, kılçığıyla birlikte tüketilmeyebilir. Örneğin somon ve sardalya gibi konserve balıkları yumuşak kılçıkları ile birlikte tüketebilirsiniz Hamsi, istavrit de küçük bir balık olduğundan, yine kılçıkları ile beraber yenilebilir.


Balık tüketmemiz birçok hastalığın önüne geçebiliyor. Örnek vermek gerekirse balık tüketmek kalp hastalıklarını, felci, astımı, şeker hastalığını, kolesterolü, prostat kanserini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca kırışıkları azaltır ve kemikleri de güçlendirir.

Diğer faydalarına değinmek gerekirse, işte balık kılçığının vücudunuza sağladığı çok önemli yararlar şu şekildedir.



Gripten korur
Nörolojik gelişimine yardımcı olur
Kalbi korur ve destekler
Kemiklerin güçlenmesini sağlar
Hücrelerin onarımını sağlar
Depresyondan korur
Diyabeti önler
Alzheimer riskini azaltır
Romatoid artrite iyi gelir
BALIK KILÇIĞI NASIL TÜKETİLEBİLİR?

Balık kılçığı her mevsimde tüketebilirsiniz. Balığı ve kılçığı iyice ısırıp, yemeniz gerekir. Çünkü balığın kılçığı boğazı tahriş edip, ciddi sorunlara neden olabilir.

Yıkanmış hamsi kılçıklarını haşlayın ve suyunu süzün. Suyu iyice süzüldükten sonra fırında bir süre kurutun.

Kuruttuğumuz kılçıkları robottan geçirin ve üzerine tuz katıp karıştırın. Cam kavanoza koyun.

Çorbalarınıza, yemeklere çay kaşığı ile koyun, afiyet olsun.

Caitlyn bunu beğendi.
__________________
👑
 
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı